Těžký zápas pro „dorostence“

Dorostenci dnes odehráli velmi těžké utkání. Od 10:00h. se utkali na hřišti v Dobřanech se složeným týmem Chlumčany/Dobřany. Počasí bylo opravdu příjemné, jasno, teplota kolem 17-19 stupňů, hřiště samotné, trávník, zázemí a vlastně celý areál v Dobřanech jsou opravdu moc pěkné. Tím ale výčet dobrého končí. Od začátku nebylo jasné, zda se na zápas sejde alespoň 11 kluků, aby byli schopni zápas vůbec odehrát. Nakonec se jich sešlo opravdu 11…. jen 11. Velice výstižně to zaznělo z týmu soupeře, kdy někdo na adresu našich kluků pronesl: „Hrajou kraj, přijeli s žáčkama a nemají nikoho na střídačce…“. To opravdu sedělo. Zatímco soupeř během zápasu vystřídal 6 hráčů, my dohrávali od 66. minuty v deseti, kdy druhou žlutou a tím pádem červenou kartu viděl Vojta Červený, který se vrátil zpět na Bolevec.

Samotný začátek zápasu byl ale poněkud rozpačitý, kdy proti nám byla již v první minutě písknutá penalta po nešťastném zákroku brankáře. Maty sice nařízenou penaltu vyrazil, ale sám zahrávající hráč dorazil míč do brány. Rozhodčí ovšem odmával ofsajd, což zvedlo velkou vlnu nevole ze strany lavičky soupeře, kdy se vehementně domáhali uznání branky. Rozhodčí ovšem s domácí lavičkou vůbec o svém výroku nediskutoval.

Během prvního poločasu byli kluci ještě poměrně vyrovnaným soupeřem a do šaten se odcházelo za stavu 2:0 pro domácí, což bylo ještě poměrně nadějné. Bohužel, klukům ve druhé půli začaly odcházet síly, navíc díky již zmiňovanému oslabení. Za stavu 4:0 se v 63. minuté Jonášovi Auerovi podařilo vstřelit alespoň čestný gól. Soupeř bohužel přidal další dva hřebíky v časech 71. a 78. Mára Konopík přeci jenom přidal v závěru ještě jednu naší branku. Zápas tak skončil 6:2 (2:0). Ještě je potřeba doplnit, že v zápase padlo poměrně dost (celkem 6) karet. Ne snad, že by zápas byl tolik vyhrocený, k tomu asi nebyl pádný důvod, ale důvodem byla spíš frustrace z toho, že jsou kluci nuceni hrát soutěž, pro kterou v současné době nemají dostatečnou sestavu, kdy proti starším dorostencům pravidelně nastupují žáci. Rozdíl 4 let věku a odehrát 90 minut bez střídání je opravdu poznat. Klukům ale rozhodně není co vytknout! Zápas odmakali do konečného hvizdu rozhodčího.

Fotogalerie ZDE

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *