Výživná sobota pro dorost a Áčko

V sobotu hrál dorost, Áčko a starší žáci a byl to pro nás opravdu povedený den. Dorost vyjížděl do Klatov Lubů a A-tým přivítal doma kontroverzního soupeře FK Staňkov.

TJ Start Luby : SSC Bolevec (dorost) 2:4 (1:2)

Dorostenci vyjížděli k venkovnímu zápasu do Klatov, kde od 10h hráli proti sousedovi z tabulky TJ Start Luby. Opět, jako už poněkolikáté, nebylo do poslední chvíle jasné, jestli vůbec budeme mít dost kluků na lavičku. Jednak z důvodu odpoledního utkání Áčka a také kvůli souběžně hranému žákovskému zápasu. Nakonec jsme se sešli v dostatečném počtu. Problém nastal především s postem brankáře, protože Maty šel chytat za žáky, do branky se tak musel postavit Vojta Červený a nutno podotknout, že si v bráně nevedl vůbec špatně. Opět jsme ze strany soupeře mohli zaslechnout uštěpačnou poznámku směrem k naší lavičce, kdy někdo z hráčů Lubů pronesl něco ve smyslu „tvl, nejsou nějaký mladý?“. Kluci ale zápas zvládli bravurně a už o poločas odcházeli do kabin za příznivého stavu 1:2, kdy se v první půli trefil Alan Hussein a ke konci poločasu přidal druhý gól Mára Konopík. Otázkou tak především bylo, jestli kluci vydrží fyzicky. Kluci vydrželi a to jak fyzicky, tak psychicky, protože i zbytek zápasu zvládli na výbornou a i druhý poločas skončil poměrem 1:2, kdy se v 60. a 90. minutě trefil opět Mára Konopík a dovršil tak hattrick. Už se asi nedozvíme, jak to funguje v kabině, jestli musel Mára něco zaplatit 😉 Za zmínku už stojí snad jen druhá žlutá a tím pádem červená karta v 89. minutě pro Adama Rubáše. Klobouk dolů před klukama, jak zápas zvládnuli. Spokojenost byla vidět i na trenérovi, Martinovi Zítkovi. Aktuálně se dělíme v tabulce o 8.-9. místo právě s Luby.

Kompletní fotoreportáž ZDE

SSC Bolevec : FK Staňkov (muži) 11:0

Sobotní počasí bylo opět velice příjemné a tak jsme se mohli těšit na domácí zápas Áčka proti FK Staňkov, který měl plánovaný výkop ve 14:00. Proč kontroverzní soupeř? Pokud si vzpomenete na minulý zápas, který se hrál na podzim ve Staňkově, tak ten skončil naší prohrou 3:0, což by ještě nemuselo být tak zajímavé, ale v zápase rozhodčí Jakub Rubáš udělil celkem 10 žlutých a 3 červené karty. Všechny červené viděli jen naši hráči (M. Pelnář, D. Paškan a J. Šplíchal) za což si navíc vysloužili tvrdé disciplinární tresty. V sobotu jsme ale mohli vidět diametrálně odlišný zápas. Asi nemá cenu rozepisovat celý průběh, protože ten byl poměrně jednotvárný. Kdo přišel na zápas později, byť jen o pár minut, nebo se zdržel pro pivo u výčepu, tak se mohl připravit hned o několik gólů. Gólů totiž za zápas padlo celkem 11 a to v poměrně pravidelných intervalech co 8-9 minut. A teď to hlavní! Všechny do branky Staňkova. 1 gól vstřelil Michal Slavotínek a z penalty Kája Dejmek, 2 góly dal Míša Bublík, 3 góly Honza Šplíchal a 4 góly Michal Pelnář.

Zápas, nebo spíš výsledek, nečekaný, odveta se však nad očekávání povedla. Za zmínku ještě stojí naše střídání, kdy do zápasu v 79. minutě naskočil „legenda“ Luboš Běl. Fanoušci se dožadovali, aby právě Luboš šel na pokutový kop odpískaný v 82. minutě a šlo o možný desátý gól do branky Staňkova, nebyli však vyslyšeni a Luboš přenechal penaltu Kájovi Dejmkovi.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *