Dorost podruhé za sebou remizoval

Kluci z dorostu podruhé za sebou berou „jen“ bod. Odložené utkání se Žákavou, které se hrálo včera odpoledne na domácím hřišti Na Prokopávce, nakonec skončilo remízou 1:1. Jen bod proto, protože v závěru zápasu jsme sahali po třech bodech.

Celý zápas byl poměrně vyrovnaný, jen v některých fázích byl lepší, nebo spíš aktivnější, jeden či druhý tým. Ze začátku jsme moc vyložených šancí neviděli. Až v 9. minutě, kdy jsme zahrávali první rohový kop, ovšem z něj jsme nedokázali vytěžit nic. Následně v 11.minutě se z hranice velkého vápna opřel do balonu Vojta Červený, pálil ale vysoko nad branku soupeře. Další šance na vstřelení branky byla na druhé straně, kdy po faulu a následném přímém kopu hráč Žákavy hlavičkoval z nebezpečné pozice těsně před Matym, ale poslal balon nad břevno. V 16. minutě jsme se dostali k nadějné střele, ale z hranice vápna opět letěl balón vysoko nad, podobně jako při předchozí šanci Vojty Červeného.

Zajímavá a spíše úsměvná situace se odehrála v 17. minutě, kdy rozhodčí na chvilku přerušil zápas, aby s hostující lavičkou prodiskutoval, cituji: „….tragického pomezního, který vůbec neví“ 🙂

Ale dále k zápasu samotnému. Ve 24. minutě zahrávala rohový kop Žákava a Maty musel míč vyboxovat daleko z dosahu branky. Hned v další minutě měl soupeř další roh, který Mára Konopík bezpečně odhlavičkoval a z následného rychlého protiútoku jsme vybojovali rohový kop naopak pro nás. Brankář Žákavy centr vyboxoval, k míči se, těsně před pokutovým územím, dostal Alan Hussein, opřel se do balónu a jako už dvakrát v předešlých příležitostech, opět pálil vysoko nad. Síla nám tedy v zápase nechyběla, ale přesnost už trochu ano. Ve 37. minutě zahrávala Žákava v rychlém sledu dva rohové kopy, ale ani ona z nich nedokázala ohrozit naší branku. Teprve ve 39. minutě, po našem faulu na hráče Žákavy těsně za půlkou hřiště, ihned po rozehrání, poslala Žákava dlouhý centr do našeho pokutového území a Jan Hamák (Žákava) poslal míč hlavičkou za záda bezmocného Matyho. Poprvé se tak měnilo skóre, bohužel v náš neprospěch. 0:1 byl stav, za kterého se odcházelo do kabin.

Do druhého poločasu nastoupila lépe Žákava, bylo vidět, že jí první gól nabudil, nám se přestala dařit kombinace, spousta nepřesných přihrávek z naší strany a soupeř se tlačil k naší brance. V 55. minutě zůstal po neúmyslném střetu ležet na půlce hřiště hráč Žákavy, rozhodčí ale nepřerušoval a z již rozeběhnutého útoku dal pěkný gól Vitalij Poliščuk. Na světelné tabuli tak pomyslně svítilo skóre 1:1 (tabule bohužel nebyla v při utkání v provozu). Po gólu jsme ožili, začali jsme být aktivnější. Bylo vidět, že kluci opět dostali chuť a vycítili šanci na zisk 3 bodů.

V 70. minutě rozhodčí (Jiří Křen) udělil dvě žluté karty, po jedné na každé straně, kdy Alan neudržel na uzdě nervy a zbytečně oplácel Ondřejovi Moulisovi. V 82. minutě se blýsknul parádním zákrokem Maty, když vyrazil poměrně nebezpečnou přízemní střelu k tyči.

O zápase mohlo být rozhodnuto v 87. minutě, kdy po faulu na Vojtu Červeného nařídil rozhodčí pokutový kop. Míč na puntík si postavil Mára Konopík. Balón poslal směrem k tyči, gólman Žákavy ale bohužel správně odhadnul směr a střelu skvělým zákrokem zlikvidoval. Rozhodčí, na rozdíl od posledního zápasu s Vejprnicemi, něco málo nastavil. V nastaveném čase se ale už nic zásadního nestalo a tak si oba týmy odnáší po jednom bodu do tabulky. Mohli jsem Žákavu v tabulce přeskočit a postoupit na 9. místo, pořadí se však nemění. Do karet nám hrála i silná sestava, se kterou jsme do zápasu nastoupili, kdy jsme po dlouhé době měli k dispozici Káju Dejmka, Vitaliho a Máru Konopíka, kteří si jinak musí plnit povinnosti v „A“týmu.

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *