Dorostenci urvali vítězství v poslední minutě

Dorostenci včera odehráli další zápas skupiny o umístění. Na domácím hřišti přivítali TJ START Luby. Oproti víkendu a poslednímu zápasu proti Smíchovu jsme sledovali naprosto odlišné utkání. O víkendu, kdy to bylo nahoru a dolů, skóre se měnilo každých několik minut a celkem jsme mohli napočítat 14 gólů, tak tentokrát to byl diametrálně odlišný zápas. Žádná předháněná ve střeleckých pokusech, i když jsme na každé straně pár slibných šancí viděli. Gól z žádné ale nepadl. Nejblíže gólu jsme byli cca kolem 30. minuty, kdy jsme zahrávali roh, ten gólman Lubů jen vyrazil před sebe, my se dostali k dorážce, ale když už míč mířil do prázdné brány, tak se ho podařilo přímo z brankové čáry vyhlavičkovat hostujícímu hráči.

Kompletní fotoreportáž ze zápasu ZDE

Už už to vypadalo, že se gólu nedočkáme, navíc, když jsme ve druhém poločase nevyužili nabídnutou penaltu. To bychom ale v 89. minutě nesměli zahrávat rohový kop, kdy si k praporku postavil míč Mára Konopík a poslal parádně mířený centr přímo na hlavu Marka Švehly a ten skóroval na chlup stejným způsobem, jako se mu to povedlo dvakrát v minulém zápasu. Tahle spolupráce M&M (Mára Konopík + Mára Švehla) prostě funguje. Rozhodčí zápasu paní Tereza Strejcová ještě na konci základní hrací doby oznámila oběma střídačkám, že přidá navíc 3 minuty. V těchto minutách sice hosté ještě naposledy zahrozili z brejku, ale překonat Matyho se jim nepodařilo a naši kluci tak doslova ubojovali nelehké vítězství.

Hodnocení trenéra Martina Zítka

„Středeční zápas s Lubama jsme chtěli odehrát v poněkud klidnějším a koncentrovanějším režimu než bláznivý zápas se Smíchovem. Bohužel tento zápas nakonec více připomínal kopanou než fotbal. Do zápasu jsme opět nevstoupili dobře, hned od první minuty jsme se dostali pod tlak a soupeř měl několik zajímavých příležitostí. Postupně se začala hra vyrovnávat a my jsme dokázali ohrozit branku soupeře, v největší šanci jeden z hostujících hráčů vykopával míč směřující do brány z brankové čáry. Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, hra se přelévala ze strany na stranu, ve hře bylo spousta nepřesností jak na jedné, tak i na druhé straně. Soupeř si ve druhém poločase vypracoval dvě tutovky, které výborně zlikvidoval Maty, my jsme samostatný únik zakončili střelou těsně vedle a posléze jsme neproměnili penaltu. Už to vypadalo, že zápas skončí remízou, která by zápasu asi slušela nejvíce, ale v poslední minutě se po rohovém kopu ve vápně parádně uvolnil Mára a zatloukl hřebík do hostující svatyně. Tím pádem jsme si ukradli těsné vítězství 1:0 pro sebe a fanklub defenzivního fotbalu se tak vytoužené remízy 0:0 nedočkal.“

SSC Bolevec : TJ START Luby 1:0 (0:0)

Start a Conversation

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *